Sivut

03 helmikuuta 2021

Sua Jeesus niinkuin minua

 

Muutama sananen kiusauksista.

Nykyaikainen aikaansa seuraava länsimainen kansalainen joutuu jatkuvalla syötöllä jos jonkinlaisten salakavalien tai jopa suorasukaisten kiusausten kohteeksi. Toisia kiusauksia paheksutaan julkisesti, mutta toisaalta saatetaan nosta sankareiksi niitä, jotka ovat tieten tahtoen antautuneet turmiollisten paheiden toteuttajiksi ja suojelijoiksi.

Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.

Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;

Jaak. 1: 13-14

Niin kauan kuin me tätä maanpäällistä elämäämme vietämme niin emme voi välttyä siltä etteikö kiusaaja yrittäisi kampittaa meitä tai murtaa meidät. Tiedän kokemuksesta itsekin kuinka mahdotonta on taistella niitä sisälläni olevia kiusauksia vastaan kun huomaa että jopa kirkko ja sen korkeimmat virkamiehet kilvan yrittävät puolustella asioita, joista tiedän itse kärsiväni, muusta yhteiskunnasta puhumattakaan. Miten siis minä voin päästä näistä vaivoista tai me kaikki, jotka olemme ahdistuneita tästä kaikesta.

Jos tunnet näin, voit jopa iloita siitä. Et ole penseä, vaan pahoinvoinnin tunteesi on oikea, niin pitääkin tuntea, eikä sen tukahduttaminen millään ihmiskonsteilla onnistukaan. Silloin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sanoa: auta Jeesus ja hän kuulee ja auttaa. Joskus hyvin nopeastikin saatat huomata sen tai paraneminen ja taisteluvarusteiden saaminen vie oman aikansa.

Sillä sen tähden, että hän itse on kärsinyt ja ollut kiusattu, voi hän kiusattuja auttaa.

Hepr. 2:18


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti