Sivut

09 tammikuuta 2021

Ihmishyvyys

Maailma on taas myllerryksessä. Niin on ollut aina, mutta ennen vanhaan siitä mitä tapahtui naapurikunnan puolella tammikuussa, saatiin tietää omassa kylässä vasta pääsiäisenä. Jos tänä päivän julkisuuden henkilö Atlannin toisella puolella twiittaa vaikka ”me too” niin maanviljelijä Jussi voi kompata hetkessä metsäkoneen hytistä keskellä ei mitään, että ”mie myös”. Näin molemmat omalla tahollaan tukevat tämän kehityksen kehitystä vaikka vaikuttimet olisivat aivan erilaiset jopa vastakkaiset. Tuntuu, että kaikkia perinteitä vastaan hyökätään koska ”mä voin”. Taustalla kaikilla saattaa olla niin yksilön tasolla kuin isommassa porukassa tyytymättömyys, että minun erityisyyttäni ei huomioida ja halutaan saada samat oikeudet kuin muilla (muka) on.

Tunnustan, että en tunne muita aatemaailmoja enkä uskontokuntien eettisiä periaatteita, ja vaikka olen kasvanut kristillisessä yhteiskunnassa ja jonkin verran myös lukenut Raamattua ihan ite, en varmasti ole mikään asiantuntija ja mielipiteenikin saattavat muovautua ajan saatossa.

Tästä huolimatta kehotan jokaista tarttumaan Raamattuun vaikka vain elämänohjekirjana.

Raamattu on hyvin tasapuolinen ja tasa-arvoinen meitä jokaista kohtaan.

Maailman ”ensimmäinen tasa-arvovaltuutettukin” on kirjoittanut (Room.3.)

”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”, siis joka iikka!

Ja jatkaa seuraavassa lauseessa toivottomuuteen vaipuville:

”ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.”

Onko sana synti sinulle vieras, korvaa se vaikka sanoilla ”koulukiusaaja, näpistelijä tai valehtelija” ja sana vanhurskas tarkoittaa suurin piirtein sitä, että kun jäät kiinni edellä mainituista asioista sinulla on asianajaja, joka hoitaa sinun asiasi ja jopa korvaa / korjaa kärsineelle osapuolelle aiheuttamasi vahingot. Tosin tämä asianajaja sanoo sinulle, että ”mene, äläkä enää syntiä tee!” (Joh.8)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti