Sivut

25 kesäkuuta 2021

Sä, Pyhä Henki

Hyvää Juhannusta!

Tänään mielessäni ja rukouksessa ovat erityisesti rippikoulujen vetäjät, isoset ja muut vastuuhenkilöt. Kokemuksesta tiedän, että he ovat hyvin vaativassa tehtävässä ja heidän osuutensa evankeliumin julistajana on todella merkittävä yksilön eli rippikoululaisen elämässä jopa vuosikymmeniä.

He ovatkin saaneet oikein julkisuudessakin suuren huomion saaneessa "paimenkirjeen", jonka myös luin läpi. Teksti oli taitavasti kirjoitettu, mutta olisin toivonut, ettei sitä olisi rajattu vain yhtä ryhmää koskevaksi. Meillä ihmisillä ja varsinkin nuorilla on myös muita elämää rajoittavia tai vähintäänkin yksilöiviä ominaisuuksia, jotka saattavat eri tilanteissa johtaa eriarvoisuuteen ja tilanteisiin, jotka tuossa oppaassa mainittiin.

Voin sanoa, että uskoontulo voi olla monille haasteellinen tilanne, kun perhe ja ystävät eivät ymmärrä. Siihen toivoisin kirkon ja muut kristilliset yhteisöt panostavan todella tehokkaasti  saatellen nuorta kohti aikuisuutta myös rippikoulun jälkeen.

Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.

Jaak.1:5


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti