Sivut

14 elokuuta 2021

Velkas suunnaton

Melkein olisin saattanut pystyä elämään niin, että olisin täyttänyt kaikki kymmenen käskyä, mutta onnekseni siellä on tämä käsky: älä himoitse.

Vaikka yritän ensi jopa hätistää hyttysen pois huoneesta ja vain äärimmäisenä tekona lätkäisen sitä, niin tämä on vain silmän lumetta. Silloin kun hyttynen on päästänyt pienimmän inahduksensa, on minun sisälläni jo syttynyt sellainen himon roihu, että tuosta kiusankappaleesta on päästävä eroon tavalla tai toisella ja se on jo toteutusta vailla oleva vankka päätös.

Samaa Jeesus tarkoitti kun hän sanoillaan syvensi tuon Mooseksen laintauluissa olevan käskyn merkitystä.

Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa.

2.Moos.20:17

Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.

Matt.5:28

No nyt minä kysyn, kumpi on helpompi toteuttaa, noudattaa käskyä, joka kieltää tekemästä jotain, vai kehotusta, joka käskee tekemään jotain päinvastaista?

Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi".

Room.13:9

Näillä kaikilla meidän tekemiseen ja tekemättä jättämisiin liittyvillä asioilla on yksi päämäärä; että me huomaisimme oman vajavaisuutemme, viallisuutemme ja syyllisyytemme lain edessä ja tunnustaisimme tarvitsevamme Jeesuksen sovitustyötä.

- - - - -

Ai niin, ja se vastaus viime postaukseen on

Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niin kuin Herralle eikä ihmisille.

Kolossalaiskirje 3:23

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti