Sivut

06 joulukuuta 2021

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää armon vuonna 2021!

Itsenäisyyttä on meillä ollut vasta 104 vuotta ja senkin ajan olemme olleet tavalla tai toisella epävarmoja tulevaisuudesta. Pienenä kansana olemme hyvin riippuvaisia muiden maiden kansalaisten ja päättäjien myötämielisyydestä. Kansana me suomalaiset olemme kuitenkin pidemmän historian omaavia; koti, uskonto ja isänmaa-ajattelu on ollut vahvana jo kauan ennen tätä itsenäisyyttämmekin. Samanlainen tunne on varmasti lähes jokaisella maailman kansalaisella, halu säilyttää olemassa olevat hyvät asiat, kehittää olosuhteita vielä paremmiksi ja torjua sitä uhkaavia tekijöitä.

Vaikka tiedotusvälineet ovat nostaneet Suomen itsenäisyyden sankareiksi sotiemme veteraaneja ja silmäätekeviä politikkoja, kaupan ja teollisuuden, tieteen ja taiteen tekijöitä, on itsenäisyys ennen kaikkea meidän jokaisen asia ja meitä jokaista tarvitaan edelleen itsenäisyyden säilyttämiseen ja parantamiseen.

Laitan tähän jälleen yhden virren, joka on jäänyt pois nykyisestä virsikirjastamme. Sanat kertovat siitä kuinka me olemme saaneet Jumalalta sekä nämä maat, että maan kasvulle suotuisat olesuhteet. Meillä on ollut jo jonkin aikaa rauha tehdä asioita toinen toisemme parhaaksi. Suokoon Herra siunaustaan edelleen tälle maalle ja kansalle. Pyydämme myös, että hän torjuu rauhaamme järkyttävät asiat. Pyydämme tätä myös kaikille maailman ihmisille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti