Sivut

28 kesäkuuta 2022

Ethernal Security

"Minä teen liiton teidän ja teidän jälkeläistenne kanssa, kaikkien elävien olentojen kanssa, jotka ovat teidän kanssanne maan päällä, lintujen, karjaeläinten ja kaikkien villieläintenkin kanssa, kaikkien niiden kanssa, jotka tulivat arkista ulos. Minä teen liiton ja annan teille lupaukseni: koskaan enää ei vedenpaisumus tuhoa kaikkea elävää, se ei koskaan enää hävitä maata." Jumala sanoi vielä: "Tämä on merkkinä liitosta, jonka minä teen teidän sekä kaikkien maan päällä elävien olentojen kanssa kaikkiin tuleviin sukupolviin asti: minä asetan kaareni pilviin, ja se on oleva merkkinä minun ja maan välisestä liitosta. Kun annan pilvien nousta taivaalle ja sateenkaari näkyy pilvissä, muistan liiton, jonka olen tehnyt kaikkien elävien olentojen, kaiken elollisen kanssa: vedet eivät enää koskaan paisu tuhotulvaksi hukuttamaan kaikkea elävää.

1.Moos.9: 9-13

Sateenkaari on siis Jumalan meille antama liiton merkki siitä, että hän ei enää tuhoa meitä siten kun hän tuolloin maailmalle sen eläimille ja ihmisille teki, ihmisen turmeluksen takia. Siksi voin iloita aina kun näen sateenkaaren taivaalla. Toisaalta jos turvaudun vain sateenkaaren merkkiin en kuitenkaan ole pelastuva iankaikkiseltä kuolemalta, se synti, jonka takia Jumala päätyi näin käsittämättömään koko maailmaa ja sen eliökuntaa kohtaavaan tuhoon, on edelleen minussa ja sinussa. Siksi sateenkaari muistuttaa myös siitä, että olemme syntisiä ja tarvitsemme armahdusta. 

Koska näin on, ryhtyi Jumala jo maailman luomisen yhteydessä valmistamaan toisenlaista pelastussuunnitelmaa. Voit lukea siitä joka paikasta Raamatun sivuilta. Siitä liitosta meillä on merkkinä risti, risti kirkon katolla, risti, joka merkitään kasteessa lapsen otsalle, sydämeen ja koko hänen elämänsä ylle, risti, jolla meidät siunataan viimeiselle matkalle. Ristiä voit kantaa kaulassasi, tai olla kantamatta. Sinulla ja minulla on kuitenkin oma ristimme, jonka Jeesus meille lahjoittaa. Tämä risti löytyy myös Suomen lipusta ja minulle se ainakin muistuttaa jotain uudesta liitosta, jonka Jumala Jeesuksen sovitustyön kautta on meidän kanssamme tehnyt.

Näin Paavali sen ilmaisi Roomalaiskirjeen 6 luvussa jakeissa 6-7:

Kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi; sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

Siksi on oikein, että Suomen lippu, jonka juhlapäivää vietimme juhannuksena, saisi liehua jokaisena päivän Suomen kaikissa saloissa, jotta voisimme katsoa siihen ja muistaa tämän uuden liiton. Valitettavaa on, että eräät tahot kirkossammekin ovat näköjään hylkäämässä ristin ja siirtymässä muiden lippujen alle.

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti