Sivut

30 heinäkuuta 2022

Uudesti syntymä

"Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

Joh.3:3

Tuo edellä oleva kohta, jossa Jeesus kertoo Nikodeemukselle tästä uudesti syntymisestä, se hämmensi tuota viisasta lainoppinutta ja se saattaa hämmentää edelleen yhtä ja toista kyselijää. Jeesus vastasi näin:

”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.”

Joh.3:5

Mitä Jeesus tällä tarkoitti? En ymmärrä sitä, tietoni on vajavainen, mutta aavistelen siitä jotain, olenhan vasta oppipoika.

Ajattelen näin: meillä on tämä maallinen olemuksemme, huoneemme, se on täynnä käyttökelpoisia asioita, joita jokapäiväisessä elämässämme tarvitsemme ja joista voisi olla myös iloa toisille ja Taivaan Isällekin, mikäli käyttäisimme niitä siihen tarkoitukseen. Mutta tässä huoneessa on myös paljon kaikenlaista ylimääräistä tavaraa, suoranaista roinaa, aivan liikaa. Emme kykene itse pitämään paikkoja puhtaana, emmekä järjestyksessä. Tarvitsemme kipeästi apua. Yhtäkkiä Jeesus kolkuttaa ovella. Saatat pelästyä ja hävetäkin avata oveasi, koska olet saanut huoneesi tällaiseen sekasortoon. Mutta, Jeesus kolkuttaa edelleen ja kehoitaa avaamaan ovesi hänelle. Hän vakuuttaa, että hän on nähnyt pahempiakin tapauksia. Hän tietää mitä tekoa me olemme, hän tietää, ettemme me osaa tai tiedä, ja vaikka olisi tahtoakin niin voimia meillä ei ole hyvien asioiden toteuttamiseen. Hän tulee auttamaan sinua. Jo pelkkä oven avaus raolleen (lue: yksikin Jumalan sana) tuo raikkaan tuulahduksen huoneeseesi ja saat siitä jo hieman helpotusta tilanteesi. Jeesuksella on mukanaan puhdistusvälineet ja vesi (lue: kaste ja ehtoollinen, synnintunnustus, rippi, Isä meidän – rukous jne.) Hän ryhtyy työhön, pikkuhiljaa tai yhtäkkiä huomaatkin, että huoneesi on paljon paremmassa järjestyksessä ja siisti, nyt sinulla on mahdollisuus jälleen elää. Ja jotta voisit elää tässä uudessa järjestyksessä, hän jättää sinulle kaveriksi, neuvojaksi Pyhän Henkensä. Luottamalla Pyhän Hengen johdatukseen huomaat osaavasi hyödyntää jopa niitä ominaisuuksia, jotka aiemmin johtivat sinut syvemmälle ahdinkoon jopa toisten ihmisten ja Jumalan iloksi. Silloin kun otit Jeesuksen vastaan, avasit hänelle oven, sinut otettiin Jumalan lapseksi ja pääsit hänen valtakuntaasi sisälle. Olet uudestisyntynyt.

Myös blogini uudistuu, ilmoitan sinulle uudet sivut kun ne ovat valmiit.

Kiitos kun olet seurannut minua. Toivotan sinut tervetulleeksi myös uuteen paikkaan.

 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti