Sivut

03 lokakuuta 2021

Sä tahdotko elää

Olen tässä viime aikoina kuunnellut ja lukenut Raamatun tutkimukseen, eksegetiikkaan liittyviä luentoja ja tekstejä.

Paljon ovat käyttäneet aikaa ja energiaa, niin jumalien olemassaolon kieltäjät, kuin jopa kirkoissa ja tiedekunnissa palkkaansa ansaitsevat siihen, että ovat yrittäneet kumota tai vähintään muokata Raamatun tekstiä ajanmukaiseksi eli oman maailmankuvansa mukaiseksi.

Milloin mikäkin julkisuuden kipeä tai yleisön suosiota kaipaava taho nostaa jos jonkin kapean tutkimustuloksen kysyäkseen meiltä ”onko Jumala todella sanonut niin” tai muulla tavalla kyseenalaistaa totuutta.

Raamatussa on monessa paikassa suorastaan kehotettu punnitsemaan ja tutkimaan omaa suhdettaan Jumalaan ja Jumalan suhdetta meihin. Tässä muutama kohta:

Ja nyt minä sanon koko Israelin, Herran seurakunnan, läsnä ollessa ja meidän Jumalamme kuullen: Noudattakaa ja tutkikaa kaikkia Herran, Jumalanne, käskyjä.

1.Aik.28:8

Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne.

2.Kor.13:5

Vaeltakaa valkeuden lapsina - ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle; Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.

Ef.5:8-11

On siis muistettava, että jos jokin asia olisi kuinka hyvin ihmisjärjellä ja tunteella vahvistettu niin, jos se on ristiriidassa Jumalan tahtoa vastaan, se on väärin ja se on hyljättävä.

Koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on.

1.Tess.5:21


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti