Sivut

26 lokakuuta 2021

Sydän parka

Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

Room.3: 23-26

Terve. Osu ja upposi. Eiku, mitä? Näin sitä nykyihmiselle käy usein Paavalia lukiessa. Ei todella auta, että jo Aleksis Kiven päivistä asti on jukuripäille lukemista opetettu, ei auta vaikka kirkko on jo satoja vuosia vaatinut papeiltaan oppineisuutta ja kirjaviisautta. Tämä vaatii tuumailua ja pohtimista eli aikaa sulatella lukemaansa.

Yritetään kuitenkin:

  • Jolla on usko Jeesukseen Kristukseen, hänet vanhurskautetaan.

Vanhurskaus on haastava sana selitettäväksi, koska sillä on monia merkityksiä kuten; Jumala on vanhurskas eli Hän on oikeamielinen, se taasen tarkoittaa että Hän tuomitsee oikein. Ihminen voi myös olla vanhurskas kun hän uskoo Jeesukseen Kristukseen, kuten yllä jo kirjoitin.

  • Asian voisi sanoa myös näin; ihminen, joka on vanhurskautettu, sillä on asiat Jumalan kanssa kunnossa eli OK.
  • Synti on sana, joka merkitsee rikkomusta Jumalaa ja Hänen tahtoaan vastaan, sanoja, tekoja, ajatuksia tai jopa sitä, jota kansankielisesti sanomme inhimillisyydeksi, eli perisyntiä, jonka alaisuuteen olemme syntyneet.

Ihminen, kuten varmaan tiedät, on niin taitamaton, että kun hän on onnistunut rikkomaan jotain tai vaikka sanallisesti loukkaamaan toista, ettei hän oikeastaan osaa eikä kykene korjaamaan aiheuttamaansa vahinkoa kuin pieneltä osin.

Ja kun on kyse pienen ihmisen ja Kaikkivaltiaan välien rikkoutumisesta, niin silloin tarvitaan Välimies. Joku, joka voi toimia anteeksipyynnön välittäjänä, rauhan sovittelijana, maksumiehenä ja vieläpä rangaistuksenkin sijaiskärsijänä.

  • Siihen tarvitaan silloin Jeesusta ja hän sovitustyötään ristillä.

Lue Paavalin teksti uudelleen. Toivottavasti en tehnyt sitä vielä sekavammaksi ymmärtää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti