Sivut

18 heinäkuuta 2021

Oi sielu minne pakenet

Tänään on Kristuksen kirkastumisen sunnuntai. Päivän evankeliumi on Luukaan 9. luvussa jakeissa 28-36.

Voit lukea sen vaikka täältä:

https://www.luterilainen.net/kirkkovuosi/kirkastussunnuntai-vsk3/

Tärkein asia tässä tekstissä on se kuinka Isä Jumala halusi henkilökohtaisesti sanoa meille:

"Tämä on minun Poikani, se valittu; kuulkaa häntä"  (Luuk.9:35)

Nostan kuitenkin tähän tämän Pietarin lauseen:

"Mestari, meidän on tässä hyvä olla; tehkäämme kolme majaa, sinulle yksi ja Moosekselle yksi ja Elialle yksi" (Luuk.9:33)

Pietaria sattoi jälkeenpäin hieman nolottaa nuo sanat, koska tämän jälkeen mainitaan, ettei hän tiennyt mitä sanoi. Minusta kuitenkin vaikuttaa siltä, että ensinnäkin kohtaaminen kahden menneisyydessä eläneen henkilön kanssa oli järisyttävää sinänsä, mutta että he olivat vieläpä eläviä ja Pietari kumppaneineen tiesivät heti keistä oli kyse vaikkeivat varmaankaan päässeet kättelemään ja esittäytymään. Tunteet tulivat myös pintaan: oli huippu hyvä olla toisten kanssa. Vähämmästäkin on rakennettu temppeleitä ym. monumentteja joten ei ihme, että jälkeenpäin majojen rakentaminen vaikutti hieman liiankin lievältä ilmaisulta.

Tämän kaltaisilla kokemuksilla, jotka ovat niin uskomattomia tai niin henkilökohtaisia, ettei sanat riitä niitä kuvaamaan kuin todella kömpelöllä tavalla, on kuitenkin sellainen vaikutus, että tosi vaikeina aikoina näistä muistoista voi olla apua jaksamaan eteenpäin.

Jeesuksen seurassa voi tapahtua näinkin huikeita asioita. Siksi kehoitan laulun sanoin:


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti