Sivut

16 heinäkuuta 2021

Suot Herra kaiken

Kenties sinäkin olet miettinyt miksi Jeesus meille opettamassaan rukouksessa kehoittaa meitä pyytämään:

anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme (Matt.6:11)

välittömästi Isä Jumalan kaikkivaltiuden ylistyksen jälkeen ja ennen syntien anteeksipyytämistä ja kiusausten välttämis -pyyntöäkin. Ja se on kummallista siinäkin mielessä, että juuri ennen tätä rukousta hän sanoo:

Teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan. (Matt.6:8)

Ja jäljempänä: 

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne? (Matt.6:26)

Kuinka epätoivonen olenkaan ollut niinä lukemattomina palkkapäivinä, jolloin ei lupsakka sanonta "tili tuli, tili meni" ole tuntunut yhtään hyvältä.

Kyllä Jeesus tietää, että nämä maalliset murheet meitä täällä maanpäällä murehduttaa vaikka hän kuinka vakuuttaa, että olemme hyvässä hoidossa. Siksi hän on opettanut meitä pyytämään tätäkin asiaa Isältä. Ja jokapäiväinen leipä voi sisältää myös kaikki muutkin tarpeemme.

Toisaalta hän myös jakeessa 24 kertoo meille, että emme voi palvoa yhtäaikaa mammona ja Jumalaa. Tässä rukouksessa on siis myös sisäänrakennettu meidän iskulauseemme:

Me saamme kaiken, jopa jokapäiväisen leivän ja sen rahan, jolla sen saamme hankittua, Jumalalta, joka on Kaikkivaltias ja joka antaa myös syntimme anteeksi.









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti