Sivut

04 syyskuuta 2021

Odotamme

Muutama sana luonnon suojelusta ja ihmisen osasta siinä:

Ja Herra Jumala otti ihmisen ja pani hänet Eedenin paratiisiin viljelemään ja varjelemaan sitä.

1.Moos. 2:15

Näin Raamattu kertoo meille, miten alun perin oli tarkoitus meidän ihmisten toimia täällä maan päällä, mutta sitten tuli tuo käärme ja houkutteli meidät pois täydellisyydestä. Syystäkin jouduimme lähtemään, olimmehan epäluotettavia työntekijöitä.

Seurasi, että Jumala laittoi meille vaatteet päälle, miehille hien otsalle leipää syödessä ja halut ja kivut naisillemme.

Myös tehtävä yksinkertaistettiin pelkäksi viljelyksi kun varjelukseen vaaditaan hieman enemmän sydäntä ja järkeäkin, ehkä.

Täällä Suomessa vielä lapsuudessani eleli vaatimattomissa oloissa vanhoja ihmisiä, joiden hiilijalanjälki ei ollut kummoinenkaan. Sitten tuli suuri joukko ihmisiä, joille trendiksi muodostui aineellisen hyvinvoinnin jatkuva kasvattaminen ja sitä on jatkunut näihin päiviin asti.

Itseni ikäisille ja nuoremmille on jäänyt jäljelle rippeet, joita yritämme parhaamme mukaan jakaa keskenämme.

Ei siis ihme, että tuon yltiöpäisen kuluttajien joukon ja kilpailutuksen keksijöiden jälkeen esiin astuu nuorempien ihmisten joukko, jotka näkevät maailman tuhoutuvan jos jotain ei tehdä ja heti.

Voin kuitenkin ilokseni ja iloksesi ilmoittaa, että olemme oikealla tiellä, sillä alun perin Isämme siis halusi meidän sekä viljellä, eli ottaa hyöty maan antimista, jota myös kasvuksi kutsutaan, mutta myös varjella, eli antaa luonnolle mahdollisuus levätä ja levittäytyä, niin että sen antimista riittäisi jaettavaksi yhä useammalle tarvittava määrä, jokapäiväisen leivän verran.

On ollut ilo myös nähdä kuinka viimeisen kolmen kymmenen vuoden aikana olemme ottaneet suuria askelia korjataksemme virheitä, joita on tehty luonnon suojelussa. Konkreettisena esimerkkinä muisto Rautatietorin paksut pakokaasupilvet vielä 1990- luvulla verrattuna tämän päivän suorastaan raittiiseen ilmaan samalla paikalla.

Tiedäthän, että jokaisella merkittävällä hankkeella on joku arvovaltainen henkilö nimetty suojelijaksi, niin myös tälle yhteiskristilliselle ja yleismaailmalliselle projektille on tarjoutunut takuumieheksi ja suojelijaksi rikkomustemme sovittaja ja välimies Jeesus Kristus.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen: varjellaan luomakuntaa, myös ihmistä itseään.

 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti