Sivut

01 syyskuuta 2021

Oi Jeesus synnyit


Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

2.Moos. 20:12

Tämä käsky on varmasti monelle hyvin haastava. Varastamiset ja himoitsemiset ja niiden välttely rangaistuksen pelossa on "helppoja", mutta kun tässä on käskyverbi; kunnioita, niin sen sanan ymmärtäminen saati tieto miten se tulisi toteuttaa vaihtelee varmasti jokaisen ihmisen henkilökohtaisen mielipiteen ja elämänkokemuksen mukaan.

Ehkäpä siksi tämä kohta on mainittu muiden käskyjen joukossa, ettei löytyisi yhtäkään ihmistä joka voisi sanoa täyttäneensä kaikki käskyt.

Myös Jeesus tietää sen, että hänenkään hyvät opetuksensa ei uppoa riittävän syvälle meidän sisikuntaamme, jotta noudattaisimme yksinkertaisintakaan käskyä, siksi hän varoittaa meitä:

Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta. Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan, isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan.

Luuk.12: 51-53

Siksi on hyvä muistaa, että Jeesus tuli myös tämän lainkohdan takia kärsimään ristinkuoleman lunastaakseen meidät vapaiksi synnistä ja iankaikkisesta kuolemasta.

Eli kun olet itse (tietenkin) yrittänyt kaikkesi ja huomaat tarvitsevasti apua, niin voit kääntyä Jeesuksen puoleen ja jättää tämänkin asian hänen voimakkaisiin käsiinsä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti